BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Veckans Hiss & Diss

Publicerad 2012-11-30 10:51:00 i Shanghai

Min favorit dag är fredagar, framförallt som mitt schema ser ut nu då jag inte har några lektioner på fredagarna. Känns lite busigt att ha tre dagars helg, är ju inte dirket något jag är van vid. 
 
Veckans hiss går till att jag har varit med på min första herrmiddag. Kändes knappt som om att killarna var medvetna om att det fanns en tjej kring bordet, kände mig helt klart som "en av grabbarna". Galet trevligt var det iallafall med härliga människor och bra mat! Tyvärr är det svårt att fånga stämningen på bild så kommer inte att publicera några pics.
 
Veckans diss går till mörkret, jag som var lite optimisktisk och tänkte försöka skippa höstmörkret genom att byta värdsdel så visar det sig att det är inte bättre någon annanstans heller.
Trevlig helg på er!
 
Love B

Trippel date <3

Publicerad 2012-11-29 10:30:00 i Shanghai

Förra veckan var vår vän Kirsis pojkvän här på besök från Finland, så vad passade bättre än en trippel date med oss och (skolans nya par) Connie och Tobias ;)
 
Vi mumsade teppanyaki och det är helt galet vad gott allt var...särskilt sushin :) Tur att det snart är dags för middag, jag blev hungrig av att bara titta på bilderna!
Ganska nöjd kille :)
Jag fick höra att jag fortfarande är alldeles för västerländsk eftersom jag bestämde mig för att äta med vanliga bestik..... (asså inte sushin, men allt som behövde skäras!)
 
 
 
Kolla vad jag lyckades tajma.....eller valde jag med flit bästa platsen?
 
PUSS & KRAM
/ B

3 månader i Kinesien

Publicerad 2012-11-28 09:28:55 i Shanghai

Hej på er!
 
Idag är det exakt tre månader sedan vi landade i Shanghai (vi flög från Arlanda den 27/8). Känns både konstigt och bra att tiden går så fort. I skolan är detta vecka 13 vilket innebär att det enbart är fyra veckor kvar till final exams vilket är helt galet.
 
Sedan märker man ju även av det på alla vänner som bara är här ett halvår, att de verkligen försöker få ut det sista av sin tid här nu.
 
 
Massor med kärlek från Shanghai!
 
Bella & Martin
 

Party pics

Publicerad 2012-11-27 10:16:00 i Shanghai

Hi there!
 
Här kommer fler bilder från förra veckans besök på Bar Rouge. Annars är allt bra med oss, lite tråkigt är det att så många av våra vänner kommer lämna oss snart!
 
xoxo
Bella
 
 
 
 
 
 
 

The eight year anniversary for Bar Rouge

Publicerad 2012-11-25 11:43:00 i Shanghai

Torsdagen bjöd på rolig fest, då vårt favorit ställe Bar Rouge firade åtta år. Det spelade galet bra musik (tribute to Swedish House Mafia) och så hade de dekorerat hela stället med bland annat vackra lampor och blommor, temat för kvällen var
"Bar Rouge Express".
 
Av den anledningen hade man byggt in hela baren så att den föreställde ett gammaldags tåg, tjejerna som jobbade var utkädda i tågvärdinne-kläder och alla män i frackar och höga hattar.
 
stor kram på er finisar!
/ Bella
 
 
 
 
(Vet att Connie har massa fina bilder på sin proffskamera, lägger upp dem så fort jag får tillgång till dem!)
 

Lite OIC

Publicerad 2012-11-23 18:52:00 i Shanghai

Tjabba!
 
Jag har aldrig besökt ett land där så många människor använder paraply. I Kina finns det alltid en hållare på alla restauranger, kafeér och offentliga platser där man hänger upp sitt paraply. Annars får man en plastpåse att stoppa ner paraplyet i.
 
 I skolan vet man i alla fall om det regnar då alla korridorer fungerar som paraply dagis!
 
Nu tar vi helg :D
xoxo
B
 
 
Tyvärr har jag ingen bild på en "parplyställning" men vissa är väldigt avancerade med låsanordningar och allt!

Posthanteringen i Kina

Publicerad 2012-11-23 18:38:00 i Shanghai

Hej på er!
 
I slutet av september skickade jag en massa vykort till Sverige, och när jag frågade på postkontoret hur länge de skulle ta för dem att nå Sverige så svarade de mellan 2 till max 3 veckor. Okej tänkte jag (tyckte egentligen att det var alldeles för länge, då posten i Sverige säger att de levererar till Kina på mellan 5 till 10 arbetsdagar).
 
Hur som helst så postade jag mina vykort, och till och från så frågade jag någon hemma om de kommit fram. Till slut antog jag att de helt enkelt kommit bort, men efter ett par veckor så började jag få svar som faktiskt bekräftade att vykorten kommit fram.
 
Nu cirka 2 månader efter vet jag att de flesta korten har hittat hem :)
 
Nu har jag sett hur post utdelningen går till och är därför inte helt säker på om jag skickar några julkort i år....
 
 
Puss & kram
/ Bella

"Xia yu Le" (It´s raining)

Publicerad 2012-11-21 15:23:00 i Shanghai

Dagens väder är höstrusk, regn och blåst!
 
Jag har haft ytterligare en kinesiska lektion idag, vilket var väldigt skoj. Jag har nästan bestämt mig för att göra testet HSK i slutet av nästa termin. HSK är ett prov i kinesiska. Skillnaden från att ha vanliga betyg i kinesiska mot att ha ett HSK certifikat är att det går att översätta internationellt.
 
Jag ska försöka satsa på att klara level 2 ( vilket innebär att jag ska bemästra 300 dagliga och ofta använda ord, tillsammans med tillämpande grammatik). Om det blir för svårt kan jag alltid göra level 1. 
 
Igår provade jag att jobba med programmet Prezi, ett program som liknar power point (fast allt blir lite snyggare). För mig som älskar att pyssla är det perfekt!
 
puss puss
Bella
 
Ni måste hålla med om att det blir snyggt? :) 
 
 
 

Shanghai University of Finance and Economics

Publicerad 2012-11-20 10:01:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Tja,
 
Lite pinsamt är det att jag inte har kunnat det kinesiska namnet på mitt universitet, skolan heter i alla fall "Shanghai cai jing da xue"
 
Vet inte som ni kan se det, men på väggen står det "International Institute for proffesional education"
I den här byggnaden har jag nästan alla mina lektioner (building 1) som ni kan se så står flera fönster öppna i varje klassrum, och i korridorerna är det alltid korsdrag. Skolpolicyn är att sätta på värmen först när  temperaturen är under 15 grader (vilket typ sker i januari då alla har vinterlov...vilket innebär att de aldrig behöver sätta på värmen ;) = kallt) 
Skolan håller på att upprustas till 100 års jubileet som ska hållas 2017. Så här och där byggs det och snyggas till. 
 
Nu ska jag fortsätta med mina läxor, det är som damm hur mycket man än städar och fixar så kommer det tillbaka.....
 
xoxo
Bella
 
ps. Jag glömde skriva att 15 grader i Kina är betydligt kallare än 15 grader i Sverige, så jag är inte kinkig när jag hävdar att det är kallt!

Söndagen den 18 november 2012

Publicerad 2012-11-18 11:59:00 i Shanghai

Tjenixen,
 
Söndag är vår chill dag, så vi har inte gjort många knop idag. Lite städning, diskning och ett par klädtvättar har vi hunnit med (mer spännande än så har det inte varit idag...)
 
Gårdagen bjöd på en hel del bus. Vi började på en hemmafest med bra musik och beer-pong :D Vi kom dit ganska sent och ljudnivån var ganska hög så det slutade med att polisen kom, men då var alla ganska redo att börja röra sig ut ändå.
 
Det blev en sväng till Shiva, ett helt okej ställe var länge sedan jag var där sist. Av de 40 bilder jag tog igår är dessa de enda vettiga :D
 
 
 
Kramar från 
Bella & Martin i Shanghai

Veckans Hiss & Diss

Publicerad 2012-11-17 11:08:43 i Shanghai

Veckans hiss ger jag mig själv som äntligen har tagit tag i kinesiskan. Jag har tidigare tyckt att det har varit för mycket annat i skolan, och att lära sig kinesiska är väldigt krävande och det tar otroligt mycket tid för att kunna bemästra språket (ett ord med samma stavning kan ha massor av olika betydelser och det gäller att uttala det rätt för annars är det helt oförståligt)
 
Nu är planen att jag åtminstone en gång i veckan ska ta kinesiska lektioner (man märker snabbt vilken skillnad det gör och hur mycket roligare det blir ju mer kan)
Två av mina kinesiska lärare, Lily och Phish :)
 
Veckans diss går till det kalla vädret i Shanghai och att jag nu behöver använda en riktig vinterkappa för att inte frysa.....
 
Nu önskar jag er alla en skön lördag, 
 
Kramar
Bella

"The roof is on fire"

Publicerad 2012-11-16 18:14:00 i Uteliv Shanghai

God kväll,
 
Vid det här laget kan ni väl antagligen gissa var jag tillbringade torsdags kvällen... japp det blev en vända till Bar Rouge. Och stället var fullständigt "on fire" ;)
 
Den här veckan har gått otroligt fort, men det känns som jag har en bra balans mellan skolarbeten och nöjen. Jag har nu kommit in i alla rutiner och allt flyter på. Jag har även börjat spendera mer tid på att lära mig kinesiska (mer om det imorrn).
 
Som fransmännen skulle säga,
 
Bisous
Bella
 
En brinnande bardisk, en klassiker på BR
  
Cynthia, jag och Connie
 
uppdatering: då internetuppkopplingen inte vill samarbeta får ni ser fler bilder imorgon :D
 
More pics:
Hela gänget :D
 
Connie, Tobias och så lilla jag
 
 
Kevin, Clement och Cynthia
 
(btw jag försöker fortfarande ladda upp bilden till gårdagens inlägg)

Working 9 to 5?

Publicerad 2012-11-15 14:02:00 i Shanghai

Tja!
 
Som jag har skrivit tidigare så är det många kineser som är flitiga och hårtarbetande, men det gäller kanske inte alla? En touch av "OIC".
 
Då alla lektioner är obligatoriska så behöver man alltid infinna sig i klassrummet, sedan vad man gör där är väl inte alltid av vikt....
xo
Bella
uppdatering: jag ser nu att min roliga bild på lata kineser inte laddas upp :( får se om jag lösa det

Haircut

Publicerad 2012-11-14 15:34:46 i Shanghai

Hej, hej hemskt mycket hej!
 
Jag har ju glömt att berätta att jag har klippt mig. När vi kom till Shanghai var vädret väldigt fuktigt och varmt, och mitt hår kändes extremt äckligt och vad jag än gjorde så blev det inte bra. Efter det tyckte jag att mina toppar blev otroligt slitna, så jag bestämde mig för att klippa mig.
 
På gatan där vi bor finns en salong, så jag gick in där och de visade mig en lista på olika frisörer. Det var junior hair designer, hair designer, super stylist osv. Och jag som har världen bästa frisör hemma (Patricia på Klippoteket / Sibyllegatan) tänkte att jag tar den dyraste så blir det kanske okej.
 
Och så börjar frisören att klippa och de tre små centimetrarna som jag visat blev något (ganska mycket!) mer, men i efterhand har jag hört att kinesiska frisörer klipper så mycket de tycker att det behövs. I slutändan blev jag i alla fall nöjd, och när jag skulle betala så säger de i kassan "twenty" och jag svarar "oh you mean twohundred and twenty" varpå hon svarar "no no only twenty"....Så min klippning landar på 20 RMB vilket motsvarar 22 SEK (och då har jag valt den dyraste frisören på salongen, crazy)
 
Mitt främsta råd om man ska klippa sig i Shanghai är att vara tydlig, visa exakt hur du vill ha håret. Om du ska klippa något speciell frisyr så ta med en bild. Och även om frisören säger att han/hon förstår, upprepa allt!
 
xoxo B
 

"Sugar"

Publicerad 2012-11-12 12:57:00 i Uteliv Shanghai

I lördags drog vi till baren Sugar. Ett väldigt internationellt ställe vars stämning bäst kan beskrivas som ett mini Marocko som möter Aladdin och "Tusen och en natt". Mycket vattenpipor, magdansöser och trummor.
 
Tyvärr var det väldigt få av vårt vanliga gäng som dök upp, och jag tror att stället gör sig bättre under sommarsäsongen då de har en fantastisk terass.
 
PUSSSSSSS
 
 
 
 
 
Sjukt svårt att fånga på bild ;)

Söndagsmys

Publicerad 2012-11-11 11:28:42 i Shanghai

Hej hopp,
 
I närheten av där vi bor finns en liten park som är otroligt mysig att promenera runt i. Dels för att man som svensk är galet bortskämd med natur (i alla fall för oss tomtar som bor i skogen..) och dels för att den är så välskött, blommor och växter har bytts ut åtminstone tre gånger sedan vi flyttade till Chongqing bei lu.
 
Önskar er alla en hälig söndag!
 
xoxo
Bella & Martin
 
 
 
 
 
 
ps. Jag ser att ni läser men ni får gärna lämna en hälsning eller en kommentar ;)
"That would make me happy "

Hello there Saturday

Publicerad 2012-11-10 12:26:04 i Shanghai

Tjenixen!
 
Veckans lördag har bjudit på lite sighseeing vid området kring Xujihui. Trots att vi har varit här ganska länge nu så finns det fortfarande mycket kvar att se (tyvärr har det varit riktigt disigt idag så lägger inte upp några bilder)
 
Annars är allt bra, var på "Bar rouge" i torsdags, ett ställe som alltid levererar grym stämning, efteråt drog vi till "M2" :)
 
 
 
Vi har inte bestämt vad vi ska göra ikväll det lutar mot ett besök på klubben "Sugar" eller kanske "G+"
 
puss & kram
Bella

Var det någon som sa gratis mat?!

Publicerad 2012-11-09 16:35:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Jag har en bestämd känsla av att alla kineser har det inkodat i sitt DNA att köa är skoj, för de köar överallt utanför affärer, till tågen, till dagis, för att hämta vatten ja precis överallt. Nu senast var det ett event i skolan där det bjöds på gratis mat, och herregud vad folk det var!
 
Vi var självklart tvugna att kolla vad det var som orsakde denna uppståndelse men vi västerlänningar var inte direkt sugna att ställa oss och börja köa;)
 
 
Nu tar vi helg :)
 
Bamse- kram
Bella & Martin
 

University avenue

Publicerad 2012-11-08 13:22:00 i Shanghai University of Finance and Economics

En av mina favorit gator kallas för "University avenue" den ligger som namnet antyder nära skolan (i närheten av mitt universitet ligger även två andra stora universitet, Fudan och Tongji)
 
Eftersom skolan egentligen inte tillhandahåller några lokaler för att plugga efter skoltid. Utan man får leta rätt på ett tomt klassrum och sätta sig där, så brukar vi istället dra till University avenue där det finns många bra plugg-caféer (Dessa är bla anpassade så att ljudnivån inte är för hög).
 
Vi har tre favoriter "The Momi café", "The sit café" och min personliga favvo "Sculpting in time café"
 
 
 
 
Första dagen i skolan gick jag till Uni avenue för att äta lunch. Då var större delen av gatan fylld med byggnadställningar, men under de dryga två och en halv månader som jag har varit här har åtminstone ett nytt café eller en ny restaurang öppnat upp varje vecka.
 
Dessa har jag dock inte prövat
 
 
 
xoxo
Bella
 
 

Hakuna Matata

Publicerad 2012-11-07 15:02:48 i Shanghai

"Gör att man blir glad, finns inga bekymmer man är lycklig var dag...är en härlig tid, filosofi..."  
Jag tror bestämt att jag börjar sakna min kära vän TV:n...igår blev det "Aristocats" och idag  "Lejonkungen". Ganska skönt är det ändå att vara TV fri, jag inbillar mig kanske bara att jag får mer vettiga saker gjort men det känns bra :)
 
puss puss
yours B
 
 
 
 
 
 

Det svänger ju katten....

Publicerad 2012-11-06 14:32:39 i Uteliv Shanghai

Tjohooo!
 
Söndagen bjöd på ett besök på "House of Blues & Jazz". Ett sjukt coolt ställe, inrett i mörkt trä, tonade speglar och mycket vackra detaljer som snittblommor, kristallkronor och tavlor. När vi kom dit vid halv sju tiden var det helt tomt och vi kände att det här kan ju inte bli särskilt skoj, men efter ett par timmar
i restaurangen, lite vin och god mat så fann vi att hela "bar delen" var knök full och att det var tur att vi hade reserverat bord.
 
 
(Jag vet vinglaset ser galet stort ut....)
 
 
 
 
Puss och kram från oss!
 
 

Teppanyaki

Publicerad 2012-11-05 15:32:19 i Shanghai

God dagens!
 
I lördags prövade vi för första gången "teppanyaki", vilket är ett japanskt sätt att laga mat på. Det innebär i princip att sällskapet tilldelas en egen kock och så lagar han mat allt eftersom att man beställer. "Vår kock" lagade ostron, musslor, biff, bläckfisk och annat smått och gott. Utöver detta fick man beställa hur mycket sushi och sashimi som man ville!
 
Förutom att det var första gången som vi provade teppanyaki, så var det även första gången som vi faktiskt åt middag med bara svenskar här i Shangahi, vi var ett gäng på elva stycken. Och trots att vi drack sake och inte snaps så blev det en hel del snappsvisor :)
 
 
Delar av vårt glada sällskap
 
 
Vår proffsiga kock
 
 
Riktigt god sashimi
 
 
Min favorit var ostrona
 
Som efterrätt serverades flamberade bananer med glass
 
 
Kram kram
 
Bella & Martin

Den gångna helgen...

Publicerad 2012-11-04 17:18:33 i Uteliv Shanghai

Har varit skoj :) För att fira att alla mid- term exams är över bestämde några av oss internationella studenter att gå till "Bar Rouge" på torsdags kvällen (jag har inga lektioner på fredagar). Bar Rouge ligger på Bund och har en fantastisk utsikt över Pudong. 
 
På torsdagar kör Bar Rouge på "Ladies night", vilket innebär att vi tjejer har fritt inträde och fria drinkar. Sedan är det alltid något extra för oss tjejer, den här gången kunde man få gratis manikyr och så lottade de ut väskor.
 
Är man på besök i Shanghai och bara kan gå till ett ställe då skulle jag rekommendera Bar Rouge, det ligger perfekt med världens utsikt, det är exklusivt och alltid väldigt trevligt!
 
Efter Bar Rouge drog vi en sväng till klubben "Ibiza", som hade Halloween pyntat. Blev en kortis med intensivt dansande innan det bar av hemåt!
 
 
Grabbarna; Martin, Simon och Sebastian
 
 
Mina naglar ser svarta ut, men de är egentligen mörk bruna med guld glitter ;)
 
 
Lätt den äckligaste utklädnaden.....
 
 
Jag och Zach
 
xoxo
Bella & Martin

Lunch at the Canteen

Publicerad 2012-11-02 12:54:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Det är inte alltid gott men det är alltid väldigt billigt! Jag pratar förstås om lunchen i skolmatsalen. Mitt universitet har tre campus områden, jag kommer inte ens att försöka skriva ut namnen på dem (något komplicerade)....Jag går i alla fall i skolan på "Guoding Road Campus".
 
Varje campus har flera matsalar. Vi har ett par "favoriter" på vårt campus som vi håller oss till. Det är galet billigt, jag brukar inte variera mig särskilt mycket utan håller mig till det jag tycker är gott. Priset för min lunch inklusive en juice eller en flaska vatten brukar hamna på mellan 6- 15 RMB ( nästan samma pris i sek).
 
Då äter jag antingen en "hotplate" vilket är ett kärl med biff, kyckling, eller räkor tillsammans med grönsaker och ris (+ soppa). Eller stektris med grönsaker.
 
 
 
 
Lugnet innan stormen, bilderna är tagna innan lunch...(för att ge er en bild hur det ser ut under ruschen, föreställ er IKEA i Sverige under lunchtid en lördag, så är det i matsalen varje dag klockan 11.45) 
 
Stor kram på er!
 
/ Bella

Coco

Publicerad 2012-11-01 12:11:00 i Shanghai

Nix, titeln hänför sig inte till mig, utan till mitt nya favorit ställe "Coco". Detta ställe blir även veckans hiss då deras goda drycker kan göra vem som helst glad :)
 
Jag brukar dricka "Pearls milk tea", vilket är mycket mjölk, lite te och någon slags gelé kulor, det låter hemskt (och frågar man Martin så kommer han säga att det är det äckligaste han någonsin prövat) men jag tycker att det är grymt gott. För priset  av 1/5 av vad en kaffe kostar så har jag hittat mitt nya substitut :)
 
 
 
(Veckans diss går för övrigt till baren Dadas, så sjukt crapigt ställe att jag inte ens bemödade mig att ta en bild....säger det mesta)
 
puss & kram
Bella och Martin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela