BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Green massage

Publicerad 2012-12-30 15:47:00 i Shanghai

Tjena!
 
Gårdagen bjöd på lyx, först blev det julklapps massage på "Green massage" tillsammans med Connie och Kirsi. Jag har varit på massage ett par gånger här i Kina och det här är absolut en av de bästa (och by far den dyraste). Först blev det en kort massage av armarna för att öka blodtillförsen i överkroppen, sedan ett fotbad, fotmassage och sedan en fot skrubb. Efter var det dags att "vila" och då var jag i gränslandet till att somna, under tiden så masserade de vaderna och benen. När de sedan "väckte" oss ville vi egentligen bara ligga kvar på bäddarna, och mer massage kändes fullkomligt onödigt (snacka om i-landsproblem).    
 
Så vi "tvingade oss upp" och fick sedan 90 min massage av axlar, rygg, armar och ben. Och det knakande och knäckte och de lyckades hitta så många ömma punkter (jag har släppat en del böcker och burit tungt och framförallt mina axlar vet om det) och efteråt kände jag mig en dec längre. 
 
Efter detta blev det middag på Wagas, film- och spelmys hemma hos Tobias och vid klockan 02 beställde vi hemleverans från McDonalds. Japp. det går att beställa McDonalds och få det hemleverat dygnet runt för en kostnad av 7 RMB c. 8 SEK, lätt värt det framförallt som det var snöstorm ute. Nix jag skojar inte om snön, visserligen så låg knappt någon snö kvar på marken men det blåste från alla håll.
 
Love B
Världen bästa tjejer :)
En Connie klassiker - mango sallad
Beställa McD. via deras hemsida...haha

Hemmafest & M2

Publicerad 2012-12-30 14:54:23 i Shanghai

Halloj!
 
I fredags var det hemmafest hemma hos Connie. Hon har en as cool etage lägenhet med öppen planlösning, så vi var runt 20 personer som började kvällen hos henne. Dock har nu de allra flesta från vårt gamla gäng lämnat SH så det var blandat folk och inte bara internationella studenter/ våra klasskompisar. Känns lite vemodigt att så många redan har åkt, men samtidigt är jag glad att det finns några som stannar precis som jag.
 
Efteråt drog vi till M2 en av våra favvo klubbar, tyvärr var det fööör mycket kineser. Vanligtvis så har M2 ett väldigt blandat klientel och det är betydligt mer kinesiskt än klubbarna på Bund (Bar Rouge, Zeal osv) men nu när alla västerlänningar har lämnat SH så myllrar det över med kineser.
 
Ha det gott,
Bella
 
 
 
 
 

Äntligen Jullov

Publicerad 2012-12-27 15:58:59 i Shanghai

Hej på er allesammans!
 
Idag skrev jag terminens sista tenta, känns helt okej. Har nu kommit in i vanan att skriva en tenta om dagen...nästan i alla fall :) Skönt att det är över. Den tråkiga aspekten av att terminen är slut, är att mer än hälften av de internationella studenterna åker hem nu. Blir lite tomt, men det fylls på med nya människor i februari så det blir skoj.
 
Mitt jullov kunde dock inte ha börjat bättre för nästa vecka kommer min mamma och min syster hit, som jag har längtat <3 
 
Puss & Kram
Bella
En av mina julklappar- tadaaa PANDASTRUMPOR
 
Japp, det bor en liten norrläning i mig, jag älskar lingonsylt!
 

Min jul <3

Publicerad 2012-12-25 18:28:00 i Shanghai

God fortsättning!
 
Ja, nu undrar ni nog, hur gick det att fira jul i Shanghai? Utan riktig julmat och familj? Det gick faktiskt över förväntan, vi alla gjorde vårt bästa och det blev faktiskt otroligt trevligt!
 
Vi hade knytkalas och det är första gången jag äter spanska tapas, fish and chips och tyskt julgodis på självaste julafton (+ en lunch bestående av sushi...) Det var inte dåligt...bara annorlunda :D. Tackvare Skype hade man lite koll på vad som hände hemma också :) 
 
Efter att gästerna hade gått hem så såg jag och Martin på "Svensson, Svensson" :) Mer jul än så blir det inte!
 
Sedan undrar ni väl även om jag har varit snäll i år? Och ja, tydligen tycker folk det och jag fick panda strumpor (internskämt som spårat), ett 3d pussel, ansiktsmask, svensk choklad, presentkort på massage, och en panda spegel. Sjukt glad att jag har så fina och omtänksamma vänner <3
 
xoxo
Bella
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD JUL

Publicerad 2012-12-24 06:29:00 i Shanghai

Hoppas att ni alla har en härlig Julafton <3
 
Much Love from Shanghai
Bella & Martin

Julmys i Shanghai

Publicerad 2012-12-23 15:48:02 i Shanghai

Idag är det dan före dopparedan...herregud vad tiden går fort vart tog hösten vägen?!
 
Igår var första dagen med riktiga julkänslor, jag och Martin flängde runt på stan (mycket folk är det alltid men vi låstades att det var julrushen i Stockholm...) Vi började med ett besök på IKEA där vi köpte: knäckebröd, grov senap, korv (+ korvbröd), köttbullar, lussekatter, kaffe, choklad, sill, julöl och julmust! Sen blev det ett stopp på Carrefour för  att köpa lite juldekorationer :) och sedan till affären som ostälskaren Martin hade längat efter....ostavdelningen på Olé på plaza 66....där vi fick tag i bit fransk "Edamer" = Martins jul är räddad:) 
 
Jag har fått lite frågor på hur vi ska fira jul imorgon, först kommer jag att skriva en tenta mellan 9-12. Och sedan blir det hem och fixa lite julmat. Från kl. 18 kommer ett par nära vänner över för att fira jul med oss, så vi kör på långbord och knytkalas hemma hos oss. Jag räknar även med en massa skype mys :) 
 
Love
Bella & Martin
 
Jul- mumma...

Wan shang hao!

Publicerad 2012-12-22 16:34:00 i Shanghai

Tja,
Eftersom vi alla har pluggat som tokar och många kommer att lämna Shanghai snart så bestämde vi oss för att  gå ut i torsdags. Det kändes ganska berättigat att få gå ut och ha lite skoj när man tentat tre ämnen på en dag ;) Då det var torsdag så drog vi först till Bar Rouge där det var ganska öde, skönt häng med tjejerna men det märks att alla västerlänningar har lämnat SH för att fira jul...
 
Efter Bar Rouge så blev det en tur till M2, där det var helt galet bra!! Grym musik, härlig stämning och galet skoj att få dansa av sig all tenta stress:)
 
 
 
 

Första halvlek avklarad snart dags för andra

Publicerad 2012-12-21 10:02:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Heeej!
 
Jag är ganska glad och nöjd, har nu gjort mer än hälften av tentorna. Tre av dem känns som att de gick bra (Management information system, International Marketing och Management) och en är jag smått osäker på (Real Estate Appraisal).
 
Tentan i "Real Estate Appraisal" tentan var uppdeltad i två delar, del B gick grymt bra, men del A som var värd mer poäng la jag för lite tid på...man tycker ju att man borde ha lärt sig att strukturera upp tentatiden väl, jag har ju skrivit ett par tentor. Hur som helst det som är bra är vi fick veta våra poäng för våra hemprojekt, och där är jag faktiskt grymt stolt! Jag fick nämligen A+, vilket är det högsta man kan få (100/100). Så jag borde ha klarat den kursen också :D
 
Utöver detta har jag gjort:
+ En presenation i marknagsföring om McDonalds
+ En presenation i Business negotiation
+ Redovisat ett slutprojekt i Mangament information system
 
Nästa veckas utmaning är tenta och inlämning av slutprojekt i Managerial accounting och sista tentan för terminen blir i Buisness negotiation...efter det förtjänar jag ett låååångt vinterlov <3
 
 

Nedräkning

Publicerad 2012-12-16 16:02:45 i Shanghai University of Finance and Economics

Ja, hade det varit 10 år sedan så hade det varit nedräkning inför Julafton, men den här nedräkningen är inför kommande veckans tentor...jag har gjort mitt bästa och kommer att kriga hela nästa veckan!
 
Ledsen för kass uppdatering av bloggen, men det kan inte hjälpas. Som mina föräldrar skulle säga skolan går först och sedan nöjen. Lovar att bjussa på galet många fina inlägg under vinterlovet! 
 
Håll tummarna för mig, nu kör vi!
 
(Jag tror att jag befinner mig på trappsteget "I can do it" får se var jag slutar tenta perioden någonstans)

Happy Friday

Publicerad 2012-12-14 13:49:25 i Shanghai

Tja!
 
Är inte helt säker på att bilden stämmer helt den här veckan, men kan ju föreställa sig att det är så här det ser ut!
 
I helgen blir det massivt tenta plugg, men det känns okej. Ska plugga med mina favorit tjejer så det blir nog ganska trevligt ändå :) Nästa vecka drar tentorna igång....
 
Ha en härlig fredag <3
 
STOR KRAM
Bella & Martin

Trevlig Lucia

Publicerad 2012-12-13 18:51:00 i Shanghai

God dagens!
 
Idag har vi firat lucia här i Shanghai, ja inte kineserna men jag och Martin tillsammans med ett par vänner. Vi  drack glögg inköpt på IKEA, åt pepparkakor och kollade på lucia tåget på SVT-play (helt ok förutom rapparen?!).  Julmys på hög nivå <3
 
Hoppas att ni alla har haft en mysig lucia dag :)
 
xoxo
Bella
 
 

En ny favorit

Publicerad 2012-12-11 17:00:20 i Shanghai

Hej där!
Jag och Martin är riktiga gottegrisar, framför allt  när man tentapluggar eller så här inför jul så vill man ha något att tugga på. Och då är det både bra och dåligt att bo som vi gör, för det tar cirka 3 minuter att gå ner på hörnet och handla, affären har öppet dygnet runt och allt med socker i är galet billigt. Men det fina i kråksången är att det finns nästan inget vettigt godis (ingen choklad, lakrits, surisar etc) vilket innebär att det inte blir särskilt många godis köp ändå.
 
Hur som helst så har vi en ny favvo här hemma; fruktsallad på mandariner, äpplen och kiwi. Detta sprinklar vi med cashew- och pistagenötter....mums :)
 
 
 

Måndagen den 10 december 2012

Publicerad 2012-12-10 15:45:51 i Shanghai

God kväll!
 
Det är en väldigt trött tjej bakom tangenterna, lämnade lägenheten kl. 7.30 för att åka till skolan och kom precis hem kl. 22.30. Måndagarna har hela tiden varit den klart mest påfrestande dagen, men nu med alla presentationer, projekt och final exams så är det värre än någonsin.
 
Jag tentar nu 6 ämnen på två veckor, samtidigt som vi ska hålla i fyra presentationer för "Final projects" (och skriva dem!). Sedan har jag 4 observations rapporter, en portfolio och en uppsats som ska in. Jag tycker ändå att jag har förberett mig för det här. En av de få utbytesstudenterna som faktiskt har full närvaro (i alla klasser!) för hela höstterminen.
 
Här kommer lite julmys - Shanghai style ;)
over and out <3
 
 
 
 

The Swedish Chambers cozy Christmas Coctails

Publicerad 2012-12-08 13:42:00 i Shanghai

Igår var vi på vårt första "svensk event". Svenska handelskammaren har ett stort kontor i Shanghai och annordnar olika event och föreläsningar. Vi har inte deltagit i några aktiviteter så vi kände att vi åstminstone skulle gå på ett event innan nyår.
 
Julfesten hölls på 37:e våningen av "The Four Seasons", glassigt värre. Mycket mingel, glögg och pepparkakor :) Tyvärr var lussekatterna väldigt torra och inte lika goda som min mammas, men man tager vad får och lussekatter i Kina är ingen självklarhet.
 
Efteråt fortsatte vi svensk temat och drog hem till två svenska killar som även de pluggar på SHUFE (mitt universitet). Där blev det GT:s och svensk musik (inte bara Swedish house mafia men även Veronica Demaggio (stavning ?) spelades). Sedan var det dags för klubb och då valde jag och M att kasta in handduken. På det stora taget en väldigt mysig och skoj kväll!
 
puss puss
Bella
 
 
 
Stackars Tobias som alltid blir av med sina glasögon så att jag och Connie kan ta lite pics :)

"Crazy Thursday"

Publicerad 2012-12-06 14:46:06 i Shanghai

Hejsan!
 
Idag är det "crazy thursday", vilket innebär att jag har flummat järnet med Kirsi (vi gör det varje torsdag...). Det finns ingen som kan kan skämta och bjuda på sig själv så mycket som hon. Vi springer runt och säger roliga saker, och man vet att man har skoj när man skrattar så att man gråter :D 
 
Jag gick upp klockan 6.00 imorse och så här klockan 22.00 är jag helt slut. Blir en tidig kväll, då jag har massa läxor att ta itu med imorrn.
 
STOR KRAM
/ B
 

"How to build a luxury brand in China"

Publicerad 2012-12-05 16:33:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Woop woop!
 
Gårdagens föreläsning var den bästa jag har varit på här i Kina. Till en början kunde jag inte förstå vad som gjorde den så annorlunda, men jag inser så här i efterhand att den hade lika bra kunnat hållas på Stockholms Universitet. Med andra ord så var "tänket" väldigt internationellt.
 
Så kan jag svara på frågan hur man kan bygger ett kinesiskt lyxmärke? Nja, kanske inte. Alla vet att den kinesiska marknaden är galet stor, om man ser till siffrorna på hur den nya medelklassen kommer att växa de kommande åren så finns en helt galen potential om man kan ta tillvara på den. 
 
Kul fakta: 
¤ US dollar miljonärerna i Kina kommer att dubblas fram till år 2020
¤ Gruppen medelinkomsttagare kommer att gå från dagens siffra på 6% till hela 43% (innan 2020)
¤ 2006 hade Gucci 6 butiker i Kina nu har de 59 (nästan x 10!!)
 
Nyckelorden för att lyckas i Kina stavas - "Brand adapting" lyckas man blanda en västerländsk idé med klassisk kinesisk kultur så har man ett riktigt vinnar- koncept.
 
Eventet var skoj, dock jag kände mig lite som en alien då jag var enda västerläningen där, jag gjorde mitt bästa för att smälta in ;) haha vilket skämt.
 
Visste ni att det inte existerar några inhemska kinesiska lymärken, jag trodde att det var jag som var obildad men sanningen är det helt enkelt inte finns några....
 
xoxo
Bella

 

Tisdag den 4e december

Publicerad 2012-12-04 06:42:31 i Shanghai

Tjabba!
 
Som jag tidigare skrivit så har inga julkänslor infunnit sig för mig, så det känns lite små knasigt när man kollar i kalendern och inser att det är julafton om mindre än tre veckor! 
 
Idag ska jag på en föreläsning om hur man bygger ett "Luxury brand in China". Tror att det kan bli intressant, det är en gästprofessor som håller i det.
 
Finaste vännerna :)
 
Pussss
Bella
 
 

1:a Advent

Publicerad 2012-12-02 14:03:26 i Shanghai

Hejsan!
 
Första advent har inte fört med sig några julkänslor till Shanghai. Utan jag har firat genom att åka upp till universitetet och ha "private tutoring"/ privatlektion i Redovisning (mest matte och formel läsning). Imorgon har vi nämligen ett läxförhör i Managerial Accounting.
I Sverige brukar ett läxförhör betyda att man använder 20- 30 minuter av lektionstiden till att förhöra och gå igenom visst material, här är det snarare en mini-tenta på två timmar...skoj. Nu är jag iallafall hyggligt förbered, även om det innebar att gå upp kl. 7.00 på en söndag.
Nu önskar vi er en mysig 1:a advent, med massa pepparkakor, lussekatter och glögg!
 
KRAM
Bella & Martin
 

Peoples Square + Park

Publicerad 2012-12-01 14:45:56 i Shanghai University of Finance and Economics

Goddag lördag!
 
Som jag tidigare har skrivit bor vi ett stenkast från Peoples square. Så de flesta av våra "spontan" promenader gör vi där. Det finns flera muséer, fontäner, gångvägar, caféer och idag hittade vi även ett litet tivoli.
 
Bilderna är tagna förra veckan då det var betydligt härligare väder, idag var det mest kallt...
 
 
 
 
 
 
Min riktpunkt när jag är påväg hem är alltid "klotornet", framför allt i början så var det skönt att alltid veta att man gick i rätt riktning ;) 
 
xoxo
Bella & Martin

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela