BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Tisdagen den 26:e februari 2013

Publicerad 2013-02-26 15:01:26 i Shanghai

Hej tisdag,
 
Nu verkar mitt schema vara klart efter många om och men. Förra året var jag så inne på att ha det ultimata schemat att jag i slutändan nöjde mig med ganska "kassa" kurser. Missförstå mig rätt kurserna i sig var inte dåliga, men hade jag vetat det jag vet nu så hade jag antagligen valt helt annorlunda. 
 
I år läser jag ämnen som jag tycker är intressanta, och jag har även varit väldigt selektiv när det gäller lärare...man lär sig den hårda vägen. Tror att det kommer att bli kanon, mycket plugg men roligt!
 
I söndags hade vi kanon väder, men både igår och idag har det regnat och varit kallt. 
 
Imorgon väntar nya utmaningar!
 
Love
B

Party på Cuvee

Publicerad 2013-02-25 14:32:00 i Uteliv Shanghai

Ni hao!
 
Helgen bjöd på lite party, vi var ett gäng som drog först till baren Windows Garage och sedan till klubben Cuvee.  Cuvee ligger i samma byggnad som Bar Rouge, men eftersom vi (läs jag och Connie) alltid hamnar på Bar Rouge så har jag bara varit på Cuvee ett fåtal gånger. Cuvee bjöd på bra musik, och jag måste medge att inredningen är riktigt cool, med laser strålar, spegel väggar och vacker utsikt.
 
Ha en bra vecka <3
 
xoxo
Bella
 
Hela tjejligan :)

My Best Buddy

Publicerad 2013-02-24 07:15:13 i Shanghai

Hej där,
 
Idag skiner solen här i Shanghai och vi ska snart ut på promenad. I fredags fick jag för första gången träffa min "Best Buddy". Och det känns som att jag har haft tur, min best buddy Bella (sjukt sammanträffande att vi delar samma namn) är hur trevlig som helst. Mitt största orosmoment var att det skulle vara svårt att kommunicera, men då Bella precis har kommit tillbaka från en termin i Norge så pratar hon bra engelska.
 
STOR KRAM
Bella
 
"Bella & Bella"
Traditionell efterrätt (har inte hunnit pröva än)

Full fart framåt

Publicerad 2013-02-21 17:57:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Heeej!
 
Precis som jag skrev i mitt förra inlägg så är mina skoldagar verkligen långa. Och eftersom jag tre dagar i veckan avslutar med tre timmar kinesiska så går hjärnan på högvarv, och man känner sig helt slut när man väl är hemma. Det känns absolut som att jag kommer att lära mig en massa kinesiska under våren.
 
Jag har även hunnit träffa många av de nya utbytesstudenterna. Ett riktigt avslappnat gäng, där fransmän och spanjorer är överrepresenterade. 
 
Snart helg...
 
Love
B
 
I bokhandeln hittade jag här om dagen nagelklippare bland pennorna?! Ser ni sambandet? Inte jag heller :) OIC...(only in China)
Jag har även hittat ett nytt plugg café - Emmett. Skolstarten har med andra ord börjat bra :D

Be cool stay in school...

Publicerad 2013-02-19 12:25:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Som titeln antyder kommer det nog att bli en hel del långa dagar för mig den här våren. Mycket på grund av att jag som utbytesstudent (i juridik/ ekonomi) måste läsa kinesiska kvällstid om jag överhuvudtaget ska kunna ta några kurser i kinesiska på universitetet. Är väldigt förväntansfull, kommer att ha en kurs som kallas för "Listening and speaking" och en som heter "Writing and reading", totalt 9 timmar kinesiska per vecka så nu kör vi.
 
Jag den evige optemisten, hoppades att vi skulle registrera oss den här veckan och sedan börja skolan kommande måndag, så att man har tid att planera och schemalägga ordentligt, tyvärr så drar lektionerna igång redan imorrn. Precis som i höstas, kickstart!
 
Ha en fortsatt bra vecka.
 
xoxo
Bella
 
Snö och slask och fantastiska engelska kunskaper ;)

Lördagen den 16:e februari 2013

Publicerad 2013-02-16 10:49:00 i Shanghai

Känns lite galet att skriva 2013, tiden går så sjukt snabbt. Om drygt en vecka har vi varit i Kina i sex månader, vilket är helt galet. Vi är inte längre "nya" i stan, vi möter dagligen folk som precis har anlänt till Shanghai. Och då känner man sig ganska rutinerad när man kan beställa in mat på kinesiska, man kan tunnelbane- systemet och man vet vilka ställen man ska hänga på.
 
Idag har vi tagit en promenad i vårsolen, gick runt i Peoples Park. Varje lördag och söndag så annonserar kineser ut sina barn för giftemål. Känns som en gammeldags nätdejting. De skriver vad dottern/ sonen jobbar med, bakgrund, ålder och längd. Sedan vad de söker för sitt barn. Vissa anlitar tom. firmor för göra en fin annons, andra föräldrar sätter upp en handskriven lapp på ett paraply. Om det fungerar har vi ingen aning om, dock är jippot igång varenda helg så någon måste väl ändå hitta en framtida maka eller make åt sitt barn. Ett viktigt kriterie verkar vara längd, man får inte vara för lång och inte heller för kort...
 
Trevlig helg!
/ Bella & Martin
 
Engagerade föräldrar minglar runt för att hjälpa sina barn hitta "Kärleken"
Alla lappar är olika kontaktannonser

Shopping

Publicerad 2013-02-15 16:18:31 i Shanghai

Heeey!
 
Jag gillar skolstarter, dels för att det är en nystart och dels för att det innebär förberedelser (allt som involverar planering och organisering det gillar jag). Inför varje skolstart ska man inventera vad man har och vad man behöver. Så idag har det blivit lite shopping. Köpte mest basplagg och träningskläder då jag vill vara mer delaktig i universitetets idrottsföreningar. Jag gick hela shoppinggatan East Nanjing där det mesta finns, favoriten är Forever 21 som är som ett billigare H&M och Zara.
 
Idag är det sista dagen av det kinesiska nyåret (Spring Festival) så det var väldigt mycket folk ute då alla är lediga. I förrgår var vi med om det maffigaste fyrverkeriet som vi någonsin upplevt. På vår gata Chongqing bei lu fyrade de av raketer non-stop i 1,5 timme. Och det var inga mesiga pjäser det sköt iväg utan de rullade ut hela tunnor. Vi vågade självklart inte gå jätte nära men på håll såg de ut som de var indelade i par som turades om att rulla ut pjäserna och tutta på dem så att fyrverkeriet hela tiden var igång. 
 
xoxo
Bella
 
Pics från East Nanjing Road
 
 

Glad Alla hjärtans Dag

Publicerad 2013-02-14 18:45:15 i Shanghai

Hej på er!
 
Hoppas att ni alla har haft en härlig alla hjärtans dag. Här i Shanghai har jag blivit välompysslad, med frukost på sängen, promenad, film och en väldigt god middag! Nu börjar mitt lov närma sig sitt slut och jag kan ärligt säga att jag är utvilad och laddad till tusen. Ska bli skoj att komma tillbaka till universitetet och att få lära känna alla nya studenter som kommer nu till vårterminen.
 
Ha en fortsatt härlig dag! 
Mycket kärlek från Shanghai
/ Bella & Martin

Wuzhen

Publicerad 2013-02-13 15:22:00 i Resor i Kina

Hejsan,
 
Idag har vi lämnat Shanghai för att göra en utflykt till Wuzhen en gammal kanal- stad som ligger en och en halv timme med buss från Shanghai. Känns bra att försöka se så mycket som möjligt innan skolan börjar igen, då man vet hur busy man kommer att vara senare under terminen.
 
Jag och Martin åkte dit med sju danskar och vår svenska vän Oskar. Det blev en båttur på kanalen, en långpromenad genom gamla gränder, tre museum och en lunch. Med andra ord en väldigt trevlig dag! 
 
Kramar
Bella & Martin
 
Vi gjorde en båttur på kanalen
Hela gänget
Mysiga små gator - det mesta uppbyggt direkt i anslutning till kanalen
På ett tyg museum (den långa intrasslade människan till vänster om Martin är Oskar)

Windows

Publicerad 2013-02-12 11:35:00 i Uteliv Shanghai

Nix, jag pratar inte om operativsystemet Windows (och nej min dator har inte kraschat igen), utan om en bar med namnet Windows Garage. Eftersom det kinesiska nyåret fortfarande firas har vi svårt att hitta restauranger som är öppna, vilket har lett till att vi har fått vidga våra vyer och fått gå till flera lite mer västerländska ställen. Igår kväll åt vi middag på Windows tillsammans med Oskar och Carina. Efteråt blev det lite biljard, var väl ingen superstjärna direkt...
 
xoxo
Bella
 Vilket fokus...satte jag kulan - Jajamensan :D
(Dock inte så många fler...)

Constellation

Publicerad 2013-02-11 10:31:38 i Uteliv Shanghai

Första dagen på en ny vecka. Sista veckan av mitt extremt långa jullov.
Förra måndagen besökte vi för första gången baren Constellation. Vi har gått förbi det här stället mängder med gånger (ligger på vägen till tunnelbanan) och utifrån så har det sett ut som en heltråkig restaurang. Så för ett par dagar sedan när vi var ute på promenad så tänkte vi att man kan ju gå in och kolla och se vad det är för ställe. Och oj vad vi blev överraskade! Mysiga skinnsoffor, stora fåtöljer, vackra tavlor, prynadsföremål och 500 sorters whiskey...inte riktigt vad vi hade tippat på. Lyxigt men avslappnat, ja ni hör ju vad såld jag blev på det här stället!
 
Puss puss
Bella
 

Xin nián kuai` Le

Publicerad 2013-02-09 12:46:42 i Shanghai

Happy Chinese New Year!!
 
Från och med idag och fram tills den 15 februari firas nu det kinesiska nyåret. Shanghai ligger öde och gatorna är tomma. De flesta affärer och resturanger är stängda. Smällarna har börjat avfyras (kineserna är helt galna och det låter som full skottlossning ute på parkeringarna, dessutom går många bil-alarm igång så ljudnivån är helt sanslös).
 
Eftersom alla kineser samlas för att fira med sina familjer, så är vi ett härligt gäng svenskar och australiensare som ska äta middag tillsammans ikväll.
 
Ha en fortsatt bra lördag :)
 
/Bella & Martin
Ute på sedvanlig helgpromenad - dock stor skillnad när det gäller trafik. I bakgrunden South Huangpi Road där köerna brukar ringla långa, idag inte en bil
Ingången till vårt hus, där man har pyntat fint inför nyåret!
 

The Best Buddy group

Publicerad 2013-02-08 13:36:00 i Shanghai

Hej fredag!
 
Nu inför skolstart så drar även Best Buddy group eventen igång. I höstas hade jag ingen "buddy" och klarade mig väl egentligen utan problem. Som utbytesstudent kan man om man vill få en kinesisk student (en buddy) som guidar en och hjälper en att komma till rätta med allt. 
 
Nu har jag en vardag som fungerar mer än väl, men jag tycker att det är ett grymt sätt att lära känna alla nya utbytesstudenter som kommer och även få fler kinesiska vänner.
 
Jag har redan fått ett introduktionsmail från min nya buddy. Hennes engelska namn är Bella och hon har precis kommit tillbaka till Kina efter att ha varit en termin i Norge, ska bli skoj att lära känna henne.
 
Nu får ni ha en mysig helg. Här är det totalt snökaos, har snöat större delen av dagen och är riktigt kallt. Jag tar tillbaka precis allt som jag sagt om en tidig vår!
 
kramis
Bella
 
Här en bild från "orientation" i höstas

Nanjing

Publicerad 2013-02-07 11:43:00 i Resor i Kina

Tjabba!
 
Vi har varit ute på äventyr de senaste dagarna. Vi åkte nämligen till Nanjing i tisdags. Kul att ha varit där, och eftersom det ligger så pass nära Shanghai så känns det nästan som ett måste att ha varit där. Dock var det tur att vi åkte med ett härligt gäng av vänner för staden i sig är ganska grå.
 
Nanjing är en Kinas gamla huvudstäder och blev under andra världskriget total förstört av japaner. Vi besökte "The memorial Hall of the victims in Nanjing" och jag tycker att det är ett av de mest välgjorda museér som jag besökt.
 
Tillbaka i Shanghai möttes vi av minusgrader och snö...
 
xoxo
Bella
 
ps. Jag verkar inte kunna ladda upp bilder just nu så försöker igen om en stund.
 
Hongqiao railway station...ganska mycket folk det märks att det snart är dags för kinesiskt nyår
Riktigt bra resesällskap; Martin, Mikael, Beatrice och jag (sedan mötte vi även upp Oskar och Fabian i Nanjing)
Vi bodde på ett väldigt mysigt och coolt inrett hostel
 

Veckans Hiss & Diss

Publicerad 2013-02-03 15:30:16 i Shanghai

Hallå där!
 
Nu var det ett tag sedan vi körde "veckans hiss och diss", men nu är det dags igen. Veckan har bjudit på två event värda att hissa. 1. Bra kinesiska lektion med Amber och Phish (även Martin har deltagit de senaste gångerna så nu kan vi öva tillsammans mellan tillfällena). 2. "Svensk middag" (sällskapet var svenskt) med pizza och rödvin. Det är inte lätt att hitta gott och prisvärt vin i Kina men vi har lyckats, Papa Marios på Dagu Lu.
 
Veckans diss, får väl bli två punkter där också. 1. Luften har varit riktigt kass så vi har tillbringat större delen av veckan inomhus, så nu hoppas vi på bra luft i veckan som kommer. 2. Att alla våra vänner befinner sig utomlands eller har flyttat tillbaka hem igen. Ser framemot skolstart då många internationella studenter är tillbaka i Shanghai.
 
Ha en trevlig kväll,
/ Bella & Martin
Amber, Martin, Phish och jag

Sällskaps Resan

Publicerad 2013-02-02 11:33:00 i Allmänt

Tjenixen!
 
Några av mina favoritfilmer all time är "Sällskaps Resan" filmerna. De aboslut bästa tycker jag är ettan, tvåan och trean. Herregud vad många sköna citat som kommer från dessa. Såg alla tre igår, där kan vi snacka riktig underhållning och trots att jag har sett dem ganska många gånger vid det här laget så hittar jag fortfarande nya saker hela tiden :D Ha en fortsatt skön helg!
 
xoxo
Bella
Klassiska citat:
"Finns det svenskt kaffe på hotellet?"
"Ja vad fan, man var ju nykter i morse men nu börjar det ordna upp sig"
"Tyngden på dalskidan älskling!"
"Herr Ober eis bitte"

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela