BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Shanghai Oriental Pearl Radio & TV Tower

Publicerad 2013-06-30 17:23:57 i Shanghai

Heeey you!
 
Vi kan ju inte lämna Shanghai utan ett besök till Pearl Tower. Vi har hört lite blandade saker men vi gillade det. Visst ett mer turistigt ställe får man leta efter men utsikten är grym och det är ju ett av de mest kända landmärkena i Shanghai. Vi besökte olika våningar, den klart bästa var "The Transparent Observatory" på 259 meter, med glasgolv. Vi fick även åka världens högsta inomhus bergochdalbana :) 
 
På tisdag flyger vi hem, inte lång tid kvar nu!
 
xoxo
Bella & Martin
 
Det kända Pearl Tower :)
 
 
 
 
 

The Last Party

Publicerad 2013-06-29 07:23:00 i Uteliv Shanghai

Goddagens :)
 
En sak som vi älskar med Shanghai är att det är en väldigt spontan stad. Man vet aldrig vad som kommer att hända, i torsdags skulle vi besöka Bar Rouge för sista gången, knäppa några bilder och sedan gå hem tidigt, då springer vi på en bekant som glatt säger det att han vill festa med oss. Sagt och gjort 10 minuter senare har vi lämnat Bar Rouge för Cuvee där champagnen flödar. Med andra ord en bra sista festkväll i Shanghai <3 
 
Love
Bella
 
Sista kvällen på Bar Rouge
Bra drag på Cuvee
 
 

Andy Warhol utställning och ett besök till "Tian Zi Fang"

Publicerad 2013-06-28 19:09:00 i Sightseeing i Shanghai

Tjohoo!
 
Det gäller ju att passa på och göra en massa skojiga saker här i Shanghai nu innan vi åker hem, så idag fick det bli ett besök på en Andy Warhol utställning (15 Minutes Eternal) och efter det så åkte vi vidare till Tian Zi Fang för att leka turister och äta en god middag :)
 
puss puss
B
 
Tyvärr rådde det strikt fotoförbud
 
 
Mysiga små gränder i Tian Zi Fang
 
 

M1NT

Publicerad 2013-06-28 18:56:00 i Uteliv Shanghai

Hello!
 
En av de snyggaste och mest exklusiva klubbarna i Shanghai är M1NT, med vacker utsikt, riktigt bra musik och trendiga människor så är detta ställe alltid proppat och köerna långa för att få komma in.
 
Vi önskar er en trevlig helg!
/ Bella & Martin
 
Nästan mest känt är M1NT för sin gigantiska haj- tank
 
 
 

Torsdagen den 27:e juni 2013

Publicerad 2013-06-27 12:46:13 i Shanghai

Hej!
 
Jag kommer på mig själv att tänka "nu är det sista gången vi äter här" eller "sista besöket på favorit cafét", men de absolut värsta "sista" är ju när man inser att det är sista gången vi alla är samlade här i Shanghai. För även om jag är övertygad om att man kommer träffa de flesta någon gång i framtiden så kommer vi nog aldrig att vara samlade på ett ställe igen. Jag är dock glad att jag har fått lära känna så otroligt många trevliga människor :)
 
puss & kram
Bella
 
"Sista Teppanyakin"
 
 

De senaste dagarna...

Publicerad 2013-06-26 12:51:48 i Shanghai

Har vi försökt att beta av så mycket som möjligt och krama de sista dropparna ur Shanghai. Vi har besökt våra favorit resturanger, sagt hej då till kompisar, fixat med kemtvätt och väsklagningar och börjat rensa bland alla grejer som ska hem.
 
Jag har även lämnat in min sista uppsats så nu har jag officiellt sommarlov!
 
kram kram
Bella
 
Igår var jag, Mel och Emi på Pudongs flygplats för att säga hej då till Du-Jun, känns som att vår tid i Kina verkligen börjar ta slut nu

Mr. Pancake House

Publicerad 2013-06-23 07:29:00 i Shanghai

Goddagens på er!
 
Förra veckan då min kompis var på besök så åt vi brunch på ett ställe kallat Mr. Pancake House. Jag är inget super fan av pannkakor, men dessa var helt fenomenala. Jag mumsade american pancakes med choklad och jordgubbssylt, och Viqi och Martin åt blåbärspannkakor. Portionerna var gigantiska så det blev att ta med sig en bit hem (väldigt uppskattad frukost dagen efter!)
 
puss puss
B
 
Mina choklad pannkakor - Helt gudomliga
 
Goda blåbärs-pannkakor :)
 
 
ps. Nu har jag publicerat 200 inlägg om vår tid i Kina <3

The Apartment

Publicerad 2013-06-22 19:17:07 i Shanghai

Hello, Hello
 
Då vår midsommar blev ganska lugn (precis som förutspått) så bjussar jag idag på lite fina bilder från i torsdags. Då hela gänget var på The Apartment. Eftersom alla var ganska slitna efter veckans tentor så blev det inte särskilt sent, eller särsklit vilt. Utan större delen av kvällen tillbringades på takterassen sippandes på cosmopolitans :)
 
xoxo
Bella
 
Jag, Du-Jun och Melissa
"Gänget"

Glad Midsommar!

Publicerad 2013-06-21 15:05:40 i Shanghai

Tjenixen!
 
Tänkte bara kolla in och önska er en trevlig midsommar! Hoppas att ni alla får en härlig dag med gott sällskap, bra mat och lite tur med vädret ;)
 
Här i kinesien tror jag att det blir en lugn midsommar (men man vet ju aldrig...), ett besök på "Fabric/ Tailor market" står på agendan. Sen får vi se vad vi hittar på!
 
Love
Bella

Äventyret börjar lida mot sitt slut...

Publicerad 2013-06-20 09:04:18 i Shanghai

Hej på er!
 
Tänk vad snabbt ett år kan gå! Jag är fullt medveten om det egentligen handlar om tio månader men eftersom vi lämnade Sverige i slutet på augusti och vi kommer hem i början på juli så tillåter vi oss själva att avrunda uppåt :)
 
Det har varit ett fantastiskt kul år här i Shanghai, mycket nya spännande upplevelser och många fina bekantskaper, men just nu lockar tanken om en svensk sommar (och ja, jag är fullt medveten om att den antagligen kommer att regna bort ;))
 
Ser framemot att träffa er alla snart igen!
 
Puss & Kram
Bella

Financial Tower (The Bottle opener)

Publicerad 2013-06-17 07:15:00 i Shanghai

Hejsan!
 
I lördags var vi och tog en drink uppe i Financial Tower. Vi besökte baren på 91:a våningen och drack urgoda appeltinis. Tyvärr var utsikten inte mycket att hurra över då det utanför fönsteet var mjölkdimma.
 
Ha en bra vecka!
/ Bella & Martin
 
Jag och M :)
Martin & Viqi
 
"Appeltini"

Summertime in Shanghai

Publicerad 2013-06-16 19:06:39 i Shanghai

Hej!
 
Nu är tentaperioden snart över, och det ska bli så skönt när allt är klart. Vi försöker dock att njuta så mycket som det går av våra sista dagar i Shanghai. De senaste dagarna har min vän Victoria varit på besök, så det har blivit en hel del sightseeing, god mat och shopping.
 
Puss & Kram
Bella

"Skolfoto"

Publicerad 2013-06-07 18:24:04 i Shanghai University of Finance and Economics

Tjabba!
 
Terminen börjar lida mot sitt slut. Idag hade vi avslutning för kinesiskan (som vi för övrigt tentade i måndags). Det var en del tal ifrån lärare och elever, och så fick vi våra betyg. Mitt mål under terminen har varit att få över 90 (max är 100), och i "Listening & Speaking" fick jag 92, och i "Reading & Writing" 91 i betyg så det känns bra!! 
 
Skolan anordnande fotografering för ett par veckor sedan. Alla som läser kinesiska var inbjudna så det var hyggligt mycket folk. Vi i min passade på att knäppa en klassbild när vi ändå höll på.
 
Ha det bra!
xoxo
Bella

"Tentavecka nummer 1."

Publicerad 2013-06-03 06:01:00 i Shanghai

Hej på er!
 
Jag hoppas att ni alla har en bra vecka, själv ska jag tenta fyra ämnen så jag är just nu duktigt nervös (det kommer säkert att gå bra, det gör det alltid i slutändan).
 
Håll tummarna för mig :)
 
puss & kram
Bella

Kändis?

Publicerad 2013-06-02 13:58:00 i Shanghai

Tjohoo!
 
Ganska ofta blir jag tillfrågad att ställa upp på bild, och eftersom jag här i Kina räknas som blond, jag är blåögd och ganska blek så tycker kineserna att det är vackert.
 
Så här om dagen kom en vän till mig och sa att hon hade sett reklamskyltar för skoltröjorna med oss på...I början av året blev vi tillfrågade att ställa upp på bild utanför skolmatsalen, där ser man...så kan det gå :)
 
kram kram
Bella
 
 

International Cultural Day of Sufe

Publicerad 2013-06-01 07:31:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Hejsan,
 
Mitt universitet anordnar varje år en dag där alla internationella studenter får visa upp saker från sina hemländer, dagen kallas för "International Cultural Day of Sufe" (Sufe står för Shanghai University of Finance and Economics). Under dagen visas allt från traditionella dräkter, föremål och konst upp. En del studenter uppträder med danser och folkvisor. Och så den bästa delen - alla länder tar med sig traditionell mat och dryck.
 
Jag vet att jag poängterat det tidigare men vad bra att man är svensk som kan göra sådana inköp på IKEA. Vi bjöd på köttbullar med lingonslylt (eller senap), små kakor, pepparkakor och lösviktsgodis. Vårt bord var en succé och vi var stolta att kunna visa upp Sverige från sin bästa sida :)
 
Trevlig helg på er!
/ Bella
"Svenska bordet"
Totalt fanns det över 90 nationaliteter representerade:)
Mat och utställningsföremål
Fina Melissa från Kanada
Traditionella dräkter
Även kineserna hade ett bord
Francis och Shadrack två duktiga jurister 
Koreanerna uppträdde självklart med "Gangnam Style"
Ted, Martin och jag :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela