BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Minoritetsfolk i Kina

Publicerad 2013-04-30 08:03:00 i Resor i Kina

Tjenixen,
 
I Kina finns det 55 (56 beroende på hur man räknar) minoritetsfolk, ett av dem är Zhuangerna. På bilderna nedan är jag klädd i traditionell dräkt från just folkgruppen "Zhuang" (jag är inte helt hundra på Martins kläder, det finns nämligen sju olika minoritetsfolk i Gulin trakten så det skulle kunna vara kläder från en helt annan folkgrupp).
 
Kram från
Bella
 
 
 
 
 

Elephant Trunk Hill

Publicerad 2013-04-29 19:36:24 i Resor i Kina

Hejsan!
 
Ett av det mest kända landmärkena i Gulin är "The Elephant Trunk Hill". Man måste erkänna att kineserna har bra fantasi (kolla bilderna så förstår ni vad jag menar). Hur som, historien är iallafall att elfanten dricker vatten ifrån floden "Lijiang" och det är därför man bara ser halva snabeln...lite långsökt kan man tycka.
 
Vi valde att göra en båttur och på så sätt hinna se mer av Guilin. Sightseeingen var bra, och en båttur är ett väldigt trevligt sätt att se staden på.
 
Kram på er!
/ Bella
 
"The Elephant Trunk Hill"
Jag & M
Vi fick se en massa broar
Som den här gjord i glas
Små te- hus
och lite natur

Guilin

Publicerad 2013-04-28 18:19:00 i Resor i Kina

Hej Hej Hej :)
 
Vi befinner oss just nu i syd- västra Kina. Nämligen i Guilin, ett otroligt vackert område. Vädret och växligheten är betydligt mer tropiskt än Shanghai och det känns nästan som man befinner sig i Thailand eller Vietnam.
 
Vi tog tåget ifrån Shanghai i fredags, och efter 20 timmar var vi äntligen framme. Tågresan var betydligt mer komfortabel än vad vi räknat med och vi kan tänka oss att göra om det.
 
Puss&Kram
Bella
 
Jag, Dujun och Gracey
Varmt och skönt väder
 
Vatten, grönska (och berg vart man än ser)

Studiebesök på Shanghai Chen- Shan Botanical Garden

Publicerad 2013-04-23 18:15:24 i Shanghai

Hejsan,
 
I lördags var alla internationella studenter ifrån Juridicum på Shanghai University of Finance and Economics inbjudna till en utflykt till Chen- Shan Botanical Garden. Tyvärr hade vi riktig otur med vädret (kallt som tusan och regn). Dock så fanns det två gigantiska trädgårdar inomhus som vi höll oss till (grönområdet utomhus skippade vi helt).
 
Mängder med blommor, och massor av orkidéer som är en av mina favoritblommor. Efter besöket i den botaniska trädgården blev det lunch på ett hotell i närheten.
 
Ha en fortsatt trevlig vecka!
 
Kram på er!
/Bella
 
Jag & Melissa
 
Massa fina blommor
 
 
Thailand inspirerat
 
 
 
Mumsiga efterrätter :)
 

Jingan Tempel besök

Publicerad 2013-04-21 14:40:00 i Sightseeing i Shanghai

Tjenixen, tjenixen
 
Jag har besökt Jingan Tempel en gång tidigare (då mamma och Vic var och hälsade på). Med Martins mamma på besök här så bestämde vi oss för att besöka det igen :) Tyvärr var det byggnadsställningar runt ena halvan av templet vilket tog bort lite av lugnet och atmosfären. Templet i sig själv är fantastiskt vackert och utsmyckat :)
 
Kramis
Bella
 
Templet ligger verkligen "mitt i smeten" och runt omkring trängs skyskrapor
(Gudarna hedras med mat, dryck, blommor och gåvor)
Till höger i bild skymtar ni byggnadsställningarna...

Båttur på "Huangpu river"

Publicerad 2013-04-20 12:13:00 i Sightseeing i Shanghai

Hej på er,
 
En sak som jag gärna har velat göra men som inte har blivit av förrän nu är att åka båt på floden Huangpu. Floden Huangpu delar Shanghai i två delar - Pudong och Puxie. Vilket betyder öster eller väster om floden "Pu".
 
puss & kram
Bella
 
Skyline över Pudong
Bund (Puxie)
Vackra byggnader
Sus & Henrik
Gamla byggnader längs Bund
Pearl Tower

Fredagen den 19 April 2013

Publicerad 2013-04-19 14:20:00 i Shanghai

God kväll,
 
Nu har vårt besök åkt hem, vi har haft en kanon vecka tillsammans. Med fantastiskt väder, många trevliga utflykter och middagar, tyvärr ska det nu bli kallare ett par dagar framöver.
 
Henrik och Susannes första dag åkte vi sightseeing buss, runt hela Puxie (Shanghai väster om floden Huangpu kallas så). Var riktigt behagligt att åka runt i det fina vädret :)
 
Ha en fortsatt kanon dag,
 
xoxo
Bella
 
Peoples square
Härligt vårväder
Moderna hus och konstruktioner, men el-nät med kablar som dinglar löst över marken...
...mer eller mindre livsfarligt

En härlig helg

Publicerad 2013-04-14 13:45:52 i Shanghai

Heeey!
 
Oj, vad fort den här helgen har gått! Vi har haft kanon väder både igår och idag och egentligen skulle man ju vilja vara ledig ett par dagar till...Martin har tagit ledigt för att kunna visa sin mamma runt, är lite smått avis. Igår när vi skulle hämta upp dem på flygplatsen i Pudong så var vi lite sena så vi bestämde oss för att ta Maglev- tåget ut till Pudong airport (30 km på c. 7 min).
 
Puss & kram
Bella
 
Maglev- tåget 
(431 km i timmen kom vi upp i den här gången)
God mat på Dui Shui Dong :)
Vårt Sverige besök - Henrik & Susanne

SIFEC

Publicerad 2013-04-13 16:30:37 i Shanghai

Hejsan!
 
Nu brukar jag inte gå på modevisningar hemma, men kan tänka mig att medelåldern och klientelet är lite yngre! Här i Kina bjuder man in politiker och sponsorer (i åldern 75-90). Knappt någon kom utan käpp (!) tycker att det säger det  mesta. Trevligt sällskap hade vi i alla fall, svenska Michelle vår gode vän Fabian och Ethan :D
 
Vi har haft en väldigt trevlig dag, och nu har Martins mamma landat.
 
Kram på er,
Bella
 
Innan modevisningen
Lite bilder från showen :)
 
 

Sverige besök på ingång

Publicerad 2013-04-13 04:46:00 i Shanghai

Hej!
 
Idag händer det mycket kul saker, på förmiddagen ska vi iväg på "Sifecs" modevisning då det just nu är Shanghai Fashion week. Och på eftermiddagen bär det av till Pudong airport för att hämta Martins mamma och hennes pojkvän. Kul, kul, kul med andra ord - känns väldigt välförtjänt efter allt plugg.
 
Ha en fortsatt trevlig helg :)
/ Bella
 
Martin i nya Cheap Monday t-shirten (Wo ai Shanghai = Jag älskar Shanghai)
 
 

Besök på åäö Brands

Publicerad 2013-04-12 16:28:10 i Shanghai

Tjabba,
 
Nu är de flesta av tentorna över, har ett par inlämningar nästa vecka men inget större skolarbete kvar. Tror att de flesta av tentorna har gått bra, jag har gjort mitt bästa.
 
Idag blev jag och Martin inbjudna till åäö Brands ett svenskt företag som har hand om bland annat märket "Cheap Monday". Företaget koncentrerar sig på svenska märken som de säljer till Kina, vår goda vän Fabian jobbar där. Bästa delen utöver det "svenska kaffet" var att Fabian fixat presenter till oss t-shirts, mobilskal och presentkort. Sådana vänner gillar vi :)
 
Love
Bella & Martin
 
Snygga mobilskal
Cheap Mondays showroom med höstkollektionens kläder
Cheap Mondays egna valuta :p

Vårväder

Publicerad 2013-04-08 06:45:00 i Shanghai University of Finance and Economics

 Goddagens!
 
 Äntligen får vi se solen igen, det är fortfarande kallt i skuggan och på kvällarna, men dagtid då är det himla skönt. Hoppas att det håller i sig :)
 
Ha en trevlig vecka!
 
xoxo
Bella
 
Fina vårbilder från universitetsområdet
 
 

Min helg

Publicerad 2013-04-07 18:31:15 i Shanghai

Hej :)
 
Helgen har gått i pluggets tecken, vi har pluggat från tidig morgon till sen kväll. Jag har tillsammans med Etienne och Melissa spenderat större delen av helgen på Emmetts. Kanske inte min roligaste helg i Shanghai men det känns bra inför den kommande veckan. Första tentan har jag imorgon, "Listening & speaking" (kinesiska). Nu får ni hålla tummarna för mig!
 
Kram Bella
 
Jag pluggar kinesiska tecken med hjälp av kort (pin yin & engelsk översättning på baksidan)
Yey vad vi har kämpat i helgen :)
Fredag kväll...fredagsmys med popcorn :)

"Free Hugs day"

Publicerad 2013-04-05 11:52:00 i Shanghai

Härom dagen påväg till skolmatsalen så springer en massa kineser fram och börja krama oss utbytesstudenter. Det här tillhör inte direkt till vanligheterna då jag ofta upplever att de flesta kineser är väldigt tillbakadragna och blyga. Tydligen så anordnar en av skolans organisationer en dag kallad "Free Hugs day" varje år, där alla ska visa varandra uppskattning. Ett trevligt och väldigt oväntat inslag. 
 
xoxo
B
Maskoten fanns självklart på plats under kramkalaset
En överlycklig Etienne
 

"Qing Ming Festival"

Publicerad 2013-04-04 13:37:34 i Shanghai

Hejsan,
 
Sorry för kass uppdatering, men jag har varit en exemplarisk student de senaste dagarna och faktiskt börjat förbereda mig inför mina "midterms" i god tid. Nästa vecka kommer jag att tenta fem ämnen och delta i en debatt. Känns i nuläget helt okej, dock har jag fortfarande massor kvar att läsa på.
 
Som jag skrev tidigare fick vi ingen påsk- ledighet (eftersom kineserna inte firar påsk). Hur som helst så firar de den här veckan "Qing Ming", vilket är motsvarigheten till svenska "Alla helgona". För min och Martins del betyder det att vi har varit lediga idag :)
 
puss & kram
Bella
 
"Här lyser flitens lampa" :D
Fin buddha figur

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela