BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Physical examination

Publicerad 2012-08-31 17:44:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Nu kan jag bocka av physical examination fran listan. Alla studenter som vill stanna mer an 6 manader i Kina maste fa sina papper verifierade. Som jag skrev igar ar alla myndigheter stenharda och alla papper bor vara stampalde.
 
Sa vi var cirka 120 utbytesstudenter som samlades i en byggnad pa campusomradet for att fylla i formular. Kineserna har en forkarlek till bilder, sa for att kunna godkanna formularet var man tvungen att bilagga hela 4 bilder! (Det ar ungefar sa manga bilder jag behovt under hela mitt liv i Sverige)
 
I princip alla studenter har redan i sina hemlander fatt gora en halsoundersokning, trots detta sa var c 98% tvungna att ta om blodproven, EKG, lungrontgen, syntest mm.
 
Eftersom jag raknar med att de flesta som laser min blogg redan kanner mig, sa vet nog ocksa de flesta om att jag fick slita lite med min halsoundersokning i Sverige (manga besok, papper i oordning etc) men sa har i efterhand ar jag glad for det. For jag var namligen en av de fa inte behovde gora nagon komplettering alls!
 
Hemma i Sverige hade jag mer eller mindra tvingat min doktor att stampla, skriva under och begara ut kopior pa mina provresultat, vilket nu i slutandan innebar att jag istallet for att betala 600 RMB bara behovde betala 70 RMB i avgift! ( = glad tjej)
 
Inte sa mycket for kostanden utanfor for att slippa ta av sig kladerna i en "international medical bus" bland andra studenter, och ta flera ror blod igen...
 
Nu ska vi ivag och titta pa var forsta lagenhet!
 
xoxo
Bella
 
 
 

Rayfont Hotel / Shangai

Publicerad 2012-08-31 09:03:00 i Allmänt

Jag har totalt missat att beratta att vi bor pa 31:a vaningen pa hotellet, det basta ar inte utsikten dagtid. Utan hur vackert det blir nar solen gar ner, och alla neonljus borjar lysa. Det ar riktigt maktigt!
 
xoxo
Bella

"Party like a rockstar"

Publicerad 2012-08-31 03:57:00 i Uteliv Shanghai

Hello there party people!
 
Imorgon (fredag) ska jag pa en halsokontroll pa skolan. Nar man ansoker om studentvisum hemma i Sverige maste man genomga en halsoundersokning, med blodprov, EKG och lungrontgen. Darfor trodde jag glatt att det inte skulle bli nagra problem, men icke sa nicke. Trots att jag redan har gjort allt maste jag imorgon traffa en kinesisk lakare som ska verifiera mina dokument, och om han inte tycker att det ser bra ut maste jag gora om det ytterligare en gang.
 
 
 
For att komma till rubriken: Efter skolans upptradande ("Elegant performance of art") var vi ett gang utbytesstudenter som bestamde oss for att att ata middag och sedan ga ut. Vi borjade pa studentbaren "Helen's hangout". Om Kina ar billigt ar det inget mot vad studentlivet kan vara. En ol kostar 10 kr, en bucket (motsvarande 2 longdrinks) kostar 25 kr, en pizza 28 kr. Det gar med andra ord att bade dricka och ata for nastan inga pengar alls. Vi kommer latt att besoka "Helen's" igen!
 
 
Efter det gick vi till en klubb som heter "The appartment". En cool klubb med tre vaningar, forsta vaningen ar en restaurang, andra vaningen ar det tva dansgolv och sedan pa den oversta vaningen finns det en stor terass med varldens utsikt.
 
Nar vi trottnat pa alla andra vasterlanningar och de svenska priserna bestamde vi oss for att byta stalle och istallet ga till "Shiva", en liten bar med cool inredning och skon musik. Eftersom jag kan behova ta om mina blodprover och allt ihop bestamde vi oss efter det att rora oss hemat. Sa onska mig lycka till och sa hoppas vi att allt gar bra imorgon!
 
xoxo
Bella
 
http://www.best-shanghai.com/shanghai-guide-categories/shanghai-clubs/muse.html
 
ps. jag har letat som en tok efter en sladd till min lilla Samsung kamera utan nagon framgang. Kineserna skrattar och sager "you can have new camera, I have Nikon, Canon bla, bla", men jag fortsatter att leta ni maste fa se lite pics!
 
 
 

En torsdag i Shanghai

Publicerad 2012-08-30 20:27:00 i Allmänt

Halla dar!
 
Idag har vi hunnit med massor. Vi borjade dagen med sovmorgon, for att sedan mota upp en svensk bekant som bor har i Shanghai permanent. Fick vardefulla tips om hur man hittar bra boende och vad man ska tanka pa i ovrigt nar man ska bosatta sig i Kina for en langre tid (for andra som letar boende i Shanghai kan jag verkligen rekommendera hemsidorna "smartshanghai" & "enjoyshangai", dar man kan hitta boende, restauranger, konserter och happenings).
 
Efter det besokte vi svenska konsulatet for att fixa med visumen, jag kan saga att man bor vara otroligt talmodig nar man har med kineser att gora, da allt tar extermt lang tid och det alltid ar manga steg. Och papper som inte ar stamplade finns inte! Efter det hann vi med ett besok pa en vinbar som heter Enoterra, dar en flaska vin kostade ungefar 200 svenska kronor, otroligt mysig eftermiddag med andra ord!
 
Eftersom avstanden har i Kina ar enorma sa blev vi efter vinbaren lite forsenade till ett evenemang som skolan annordnande - "Elegant performanceof art", men det gjorde inget for det var inte jattespannande.....Basta delen var nar de gick over fran att sjunga/spela klassisk kinesisk musik till att kora "mamma mia" och "ABBA".
 
Over and out!
 
xoxo
Bella

Registration Day

Publicerad 2012-08-29 11:21:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Hej!
 
Idag har jag registrerat mig pa Shanghai University of Finance and Economics. Redan under sommaren hade jag fatt hemskickat en liten folder med en massa steg over vad som skulle handa. Om det redan i foldern var omstandigt var det inget mot vad jag upplevde idag. Sitt har, ga dit, fraga honom, folj efter henne (m.m)
ganger 1000. 
 
Nu ar jag i alla fall registerad, har ett studentkort, och ett kinesisk telefonnummer! Mitt nya (kinesiska) namn ar "Bei la" vilket jag tycker ar klart godkant.
 
For lange sedan fick jag en bok som heter "Point it", det ar en fantasiskt uppfinning. Det star inte ett enda ord i den, men fungrar som en pekbok for vuxna. Vilket ar perfekt om man inte hittar nagon kines som forstar engelska (vilket ar mer vanligt an vad man kan tro). Sa idag har jag fatt hjalp att hitta ratt tunnelbanestation och en telefonbutik, bara av att anvanda boken, med andra ord en riktigt anvandbar uppfinning och en life saver.
 
xoxo
Bei la
 
 

Shanghai 28.08.2012

Publicerad 2012-08-28 17:36:45 i Allmänt

Ni hao!
 
Vi har tagit oss utan nagra storre problem till Shanghai. Vad galler att resa med Aeroflot sa tycker jag att man fick vad man betalade for. Flygplanen var helt ok, maten som flygplansmat ar, ok utbud av filmer. Det enda som var att anmarka pa var servicen, flygvardinnorna ar inte anstallda pga av sin charm om man sager sa.
 
De flesta av kineserna ar vanligt installda och forsoker hjalpa till trots obefintliga engelska kunskaper! Jag har i flytten eller bland bagaget forlagt min kamerasladd men lovar att sa fort den ar lokaliserad (eller ny inkopt) att uppdatera med massa bilder.
 
Imorgon sa jag registrera mig pa universitetet, ska bli spannande!
 
xoxo
Bella

"Only the sky is the limit"

Publicerad 2012-08-27 15:56:00 i Shanghai

När detta publiceras har mitt äventyr börjat, antagligen sitter jag på ett flyg, Min resa börjar lite omständigt så jag flyger Arlanda, Stockholm - Köpenhamn - Moskva och sedan till slut Shanghai. Varför göra det lätt när man kan göra det svårt? (old saying)
 
xoxo
Bella
 
Btw vi flyger ryska Aeroflot för första gången, någon som har någon erfarenhet av dem?
 
(www.airplane-pictures.net)
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela