BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

En era har kommit till sitt slut

Publicerad 2013-03-30 10:59:00 i Shanghai

Hej på er,
 
Igår var en sorglig dag då Connie åkte hem till Sydney. Det känns kanon kul att ha vänner över hela världen men då man är van att umgås nästan varje dag är det himla långt till Australien :(
 
Love
B
 
Vi har haft galet skoj tillsammans :)
 
 
 
 
 

Martins födelsedag

Publicerad 2013-03-29 16:24:09 i Shanghai

Glad påsk!
 
Här i Kina firar man inte påsk så vi får klara oss utan påskägg och påskmust i år.
 
Igår firade vi Martins födelsedag :) Först blev det middag på vår "kines" favorit "Di Shui Dong", efteråt bar det av till "Bar Rouge" och till sist till "M2"
 
Vi önskar er en trevlig helg
/ Bella & Martin
 
Martin och jag :)
Martin fyllde som vanligt 25 år...
Ett glatt gäng!

Härliga bilder

Publicerad 2013-03-26 16:58:00 i Shanghai

Tjohoo!
 
Full fart som vanligt, veckan är fullspäckad med aktiviteter (både i skolan och utanför). Ville mest kolla in och säga "Hej!". 
 
Kram på er
B
 
Jag blir så glad av att kolla på dessa bilder :D
Ett, två, treeee HOPPA!
Japp, min stora last i livet, jag älskar souvenirer och köper gärna något från varje plats jag besöker...i "Tunxi" blev det en liten groda

Dagsutflykt till Zhujiajiao

Publicerad 2013-03-24 16:15:00 i Resor i Kina

Goder afton!
 
Idag har jag tillsammans med Connie och Emi åkt till Zhujiajiao cirka en timme utanför Shanghai. Vi hade ingen vidare tur med vädret, men trots det måste jag säga att jag tycker att det är en väldigt vacker kanal- stad.
 
Under dagen besökte vi två tempel, ett gammalt kinesiskt "apotek", ett gammalt postkontor, ett museum med oljemålningar och en utställning med tavlor målade med akvarellfärger. Dagens höjdpunkt blev "Kezhi trädgården". Vi hade noll förväntningar när vi gick in och hamnade i en vacker trädgård med en massa dammar, kinesiska tehus och blommande träd.
 
xoxo
Bella
 
Vi tog en liten båttur 
 
Den här bilden ser nästan "höstig" ut
 
Bilder från "Kezhi trädgården"
 

Huangshan - Det regniga äventyret (del 3.)

Publicerad 2013-03-22 12:59:00 i Resor i Kina

Tjabba!
 
Då vi tillsammans tog ett par tusen bilder i Huangshan så kommer ni få stå ut med ännu en dos av oss i gula regnponchos (vi kallade oss själva för de gula dvärgarna...). Efter nästa vecka kommer jag att ha avverkat en tredjedel av vårterminen så tiden flyger när man har skoj!
 
Love
B


Connie den gula dvärgen :p
 
 
 
 
Den här bilden är tagen vid baslägret, som ni ser så var vi ganska slutkörda

Huangshan - Äventyret fortsätter (del 2.)

Publicerad 2013-03-22 10:40:43 i Shanghai

Hej alla glada,
 
Nu har jag äntligen lagt beslag på Connies bilder från Huangshan :) Jag ska abslout investera i en systemkamera när jag kommer hem. Fina bilder och bra fokus. Ikväll blir det filmkväll och fredagsmys. 
 
Ha en trevlig helg!
 
xoxo
Bella
 
Bildbombar er lite...Enjoy!
 
 
 
 
 
Första bilden med regnponcho...det kom att bli ganska många fler i den här utstyrseln! 

Suzhou tang bao

Publicerad 2013-03-20 16:59:00 i Shanghai

Min nya favorit rätt alla kategorier är "Suzhou tang bao". Dumplings med fyllning och soppa! Vi har ett kanon ställe runt hörnet från skolan som serverar riktigt god och prisvärd mat (dagens lunch 12 sek).
 
Kram på er
/ B
 
Galet goda
Mums
ps. Det röda armbandet ska ge mig tur (i år ska jag ha extra mycket tur eftersom det i den kinesiska tidräkningen är ormens år i år och jag är född i ormens tecken)

Huangshan - Äventyret börjar (del 1.)

Publicerad 2013-03-19 17:34:00 i Resor i Kina

Hejsan,
 
Vilket äventyr vi fick vara med om. Huangshan är absolut en av de vackraste platserna jag har besökt i Kina. Vi gav oss iväg tidigt i lördags morgon från Tunxi (gick upp vid 05.20). Väl framme började vi att "klättra". Jag hade förstått det som att det skulle vara stigar som vi skulle kunna följa upp till toppen av berget. Dock blev det en riktig överraskning att inse att vi skulle knata tusentals (!) tappsteg rakt upp.
 
Härlig utsikt och envishet gav resultat och kilometer efter kilometer avverkades. Sedan händer det som inte får hända och det börjar regna!  Och inte små- dugga utan ösregna. Att veta att vi har gått två timmar rakt upp utan någon riktig möjlighet till skydd någonstans och ytterligare minst fyra timmar till toppen kändes mindre bra...Å andra sidan så var jag galet stolt att nå toppen (efter att ha gått 24.000 trappsteg). 
 
Det här något av det jobbigaste jag någonsin gjort, men jag skulle lätt göra om det!
 
Fler bilder kommer under veckan, så håll tillgdo så länge :)
 
xoxo
Bella
 
Mäktiga berg
Vackra platser
En av de bästa sakerna med Huangshan var den rena luften
Många trappsteg blev det :p
Några minuter innan det började regna...

Tunxi

Publicerad 2013-03-17 16:26:19 i Resor i Kina

God kväll!
 
Vi är tillbaka i Shanghai efter en väldigt trevlig helg. I fredags morse bar det av, vi tog först buss sex timmar till staden "Tunxi". En gammasl tradtionell kinesisk stad. Vi tog en lång promenad runt gamla staden och hängde på hostellet. Vi hade kanon väder :) Tyvärr skulle det inte hålla i sig hela helgen.
 
Vi återkommer med bilder från Yellow Mountains (väntar på bilder från de andra)
 
Massa kramar
Bella & Martin
 
Dag 1. Kanon väder och fina vänner
Mysiga små gator
Härligt väder
 

Huangshan utflykt

Publicerad 2013-03-14 16:24:00 i Resor i Kina

God kväll,
 
Skolveckan är över vilket är väldigt skönt. Imorgon ska vi iväg på äventyr, vi ska nämligen åka till Huangshan (Yellow Mountains) och vandra i berg. Jag hoppas på bra väder (vore ju inte särskilt kul att vandra upp för ett berg i spöregn...)
 
Ni får ha en trevlig helg, så hoppas jag att kunna lägga upp massa vackra bilder på söndag då vi är tillbaka i Shanghai.
 
Love Bella
 
Hela gänget ska självklart med (förutom tjejerna följer även Martin, Tobias & Etienne med)
 

Ladies Night

Publicerad 2013-03-12 15:18:00 i Sightseeing i Shanghai

Hej på er,
 
En väldigt bra sak med Shanghai är att de flesta större barer och klubbar kör "Ladies Night" vilket innebär att man som tjej inte betalar något inträde, på vissa ställen får man gratis drinkar och på andra väldigt reducerade priser i baren.
 
Förra veckan besökte jag och tjejerna först "Ladies Night" på Financial Tower (världens högsta bar...) och drack lite skumpa, och sedan drog vi vidare till Barbarossa (som även de körde på Ladies night). En väldigt trevlig kväll :)
 
Hoppas att ni alla mår bra!
xoxo
Bella
 
Tjejligan aka "Blue team"
Internskämt @ Kirsi en party Koala & en party Panda :p
Eftersom det tar lite tid att åka 92(!) våningar så finns det lite skön konst att kolla på vid hissarna

"Tang Yuan"

Publicerad 2013-03-10 15:42:00 i Shanghai

Hej,
 
Till den kinesiska högtiden "Lightning Festival" (som var för ett par dagar sedan) hör det till att man äter den traditionella efterrätten "Tang Yuan". Små vita bollar med olika fyllningar (frukt, röda böner etc.). De vi provade var fyllda med svarta sesamfrön. Konsistensen på bollarna var ur härlig men smaken sådär.
 
Ha det bra,
Bella & Martin
 
"Tang Yuan"
Man kokar dem i vatten
När de är klara så är de alldels mjuka
Fyllda med sesamfrön

Mr & Mrs Bund

Publicerad 2013-03-09 13:31:00 i Sightseeing i Shanghai

Äntligen helg!
 
Jag har precis som förra terminen valt att inte ha några lektioner på fredagar, måste medge att det här med tredagars helg är rena himmerriket. En annan bra sak är att detsamma gäller för Martin, han jobbar måndag till torsdag vilket innebär att vi båda är lediga på fredagarna :)
 
I veckan har jag tillsammans med Connie avnjutit en trerätters lunch på fashionabla
Mr & Mrs Bund. Som namnet avslöjar så ligger restaurangen vid Bund, och faktiskt i samma byggnad som både Bar Rouge och Cuvee. De kör ett specialpris på lunch, där man kan välja mellan två eller tre rätters, sjukt bra mat och utsikten mot Pudong är inte dålig den heller ;)
 
puss&kram
Bella
 
Till förrätt "Beef Carpaccio". Det här är en av de absolut bästa rätterna jag någonsin ätit!
Sååå gott!
Varmrätt - En perfekt tillagad bit lax :)
Tillsammans med coctailtomater med mynta
Till efterrätt blev det en "Choklad fondant med vanijglass"

Hot pot

Publicerad 2013-03-07 19:35:13 i Shanghai

Tjabba,
 
Nu har jag äntligen prövat "Hot pot" vilket är typiskt kinesiskt. Vi besökte restaurangen "Hai Di Lao" som är känd för sin service. Servicen var grym och maten helt okej, jag äter gärna hot pot igen men det finns andra kinesiska rätter som slår högre och som jag gillar bättre.
 
I mitten av vårt bord fanns en nedsänkning där man placerade två olika behållare, vi valde att ha en med väldigt spicy sås och en med en mildare variant. Sedan la man i grönsaker, tofu och kött och lät detta koka i ett par minuter. När det sedan var klart så plockade man direkt ifrån grytan, doppade det man plockat upp i andra såser som  serverades på sidan om, mums!
 
xoxo
Bella
 
Jag tycker att det är kul att man fortfarande efter sex månader i Kina kan hitta nya saker att prova!
Ser ni vad långa ätpinnarna är? Det är för att man inte ska bränna sig när man plockar ur grytorna :)

Möhippa

Publicerad 2013-03-05 04:08:43 i Uteliv Shanghai

Hello,
 
Helgen var verkligen fullspäckad med aktiviteter, både dag- och kvällstid. Lördagen bjöd på en möhippa. En vän till mig, Shannon ska gifta sig (hemma) i Australien så då bestämde sig hennes närmsta vänner här i Shanghai att anordna en möhippa för henne.
 
Först var det middag på den grekiska restaurangen "The Fat Olive" kanon gott men svindyrt!! Efter det så bar det av till KTV (karaoke), där det sjöngs tills vi princip inte hade några röster kvar. 
 
En väldigt kul kväll, med mycket skratt och nya bekantskaper :D
 
Kram Bella
 
Jag bjuder på en bildbomb...
 
 
 
 
 
 

Have a break have, have a KitKat

Publicerad 2013-03-04 04:00:00 i Shanghai

Hej måndag,
 
Håller på och förbereder mig för att gå till skolan, ska hålla en presentation i eBusiness så det kräver lite förberedelser. Kolla vad jag fick av Connie i helgen? Massa små KitKat varianter i olika smaker. Hon köpte dem när hon var i Japan och jag har aldrig sett något liknande. Min favorit blev "Blueberry cheeseckae".
 
xoxo
Bella
 
KitKat med smak av bland annat pepparkaka, grönt te och kaffe :)

Tian zi fang

Publicerad 2013-03-03 16:59:19 i Shanghai

Tjenixen,
 
Helgen har bjudit på mycket skoj. I lördags besökte jag tillsammans med tjejerna området "Tian zi fang". Det är ett område fyllt med massa små gränder (lite labyrint känsla över det hela). I Tian zi fang hittar man restauranger med galen inredning, butiker fyllda med allt och inget, och var du än kollar så hittar du små detaljer och knasiga grejer. Det är väldigt turistvänligt men ändå gemytligt.
 
Puss & Kram
Bella
 
 
 
 
 

YP

Publicerad 2013-03-02 11:58:00 i Shanghai

Hej,
 
I fredags var vi på vårt första YP (Shanghai) event. YP står för Young Professionals och är en organisation som anordnar event så att man kan nätverka med andra svenskar i Shanghai. Oskar vår vän sitter med i styrelsen och rekommenderade oss att komma. Vi mötte massor av folk, och minglade runt bland svenskar (finnar och norrmän) som jobbar, gör internships eller precis som mig studerar här i Kina.
 
Love,
Bella
Innan eventet åt vi japansk mat
Stekt ris med fisk & skaldjur :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela