BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Opening Cermony

Publicerad 2012-09-02 15:36:00 i Shanghai University of Finance and Economics

Halloj,
 
Igår började skolterminen (jag vet att ha skolstart på en lördag är inget man är riktigt van vid!)
När vi registerade oss i onsdags fick vi varsin orange t-shirt som vi utbytesstudenter var tvungna att ha på oss, som om vi västerläningar inte står ut tillräckligt mycket ändå!
 
Så vi samlades vid skolgrindarna kl. 07.45 vilket är okristligt tidigt på en lördag morgon. Det som var bra var att det gick snabbt att ta sig till skolan från hotellet (cirka 20 min en sträcka som tidigare har tagit ungefär 40 min, och en lagom taxikostnad på 22 RMB c. 25 kr).
 
Efter samlingen så tågade vi till fotbollsplanen där vi ställdes upp på led. Det märktes att vi utbytesstudenter inte är vana vid att organisera oss som kineserna. Våra led var rätt krokiga och hade vi inte varit utläningar hade skolan antagligen inte godtagit hur vi stod.
 
Rektorn höll ett långt tal på kinesiska, och sedan presenterades alla lärare. Även skolans bästa studenter fick hålla tal. Eftersom allt var på kinesiska, och solen hann gå upp (var cirka 35 grader) var det flesta studenter helt slut när vi äntligen fick gå därifrån.
 
Efteråt var det en guidad tour på skolans egna museum, och en föreläsning där polisen hade bjudits in för att tala om hur vi utbytesstudenter ska bete oss (inte dricka för mycket, inte lämna våra datorer och inte köra fulla....)
 
Ha en fortsatt trevlig söndag!
 
xoxo
Bella
 


(Bilderna är tagna ifrån http://sj.shufe.edu.cn/structure/xwzz/tpxw_con_105815_1.htm)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela