BELLA IN SHANGHAI

Ni är välkomna att följa äventyret, det är här det händer!

Martin Gästbloggar

Publicerad 2012-09-11 07:51:00 i Shanghai

Hej hopp alla glada. Första försöket på blogg.
 
Nu har vi äntligen fixat internet i vår lgh. hela 10mbit, hör och häpna! :)
 
skall väll funka för mail och surf iaf. hörde ngt ifrån vår agentlady, hon som fixat visningen av vår lgh, att man ev. kunde försöka pressa upp det till 20mbit i ett senare skede. vi får se hur man charmar dem och vad det isåf kostar. aja, nu kan man kolla mailen hemifrpn iaf, stort steg ifrån att knata 15 min till närmaste internetcafé.
 
Avstånden är sjukt stora i shanghai. 15min att gå är att anse som riktigt nära. tunnelbanestationerna, trots att de finns mer än dubbelt så många som i stockholm, har stora avstånd gångmässigt mellan dem.
 
på torsdag är det den stora dagen då vi får reda på om jag får nytt visum á la "family member" eller ej. har preparerat alla papper så gott det går. varit i kontakt med svenska konsulatet i shanghai där vi har fått hjälp via dokument att "vi lever som om vi vore gifta enl svensk lag" etc som vi tänkte använda oss utav när vi går till visum stationen. Jag är förövrigt den som har skrivit på bostadskontraktet på dryga året, vilket jag hoppas ger ett seriöst intryck och att det visar att jag har för avsikt att stanna som "family member" under hela perioden. aja vi får se, time will tell.. vi får hållla tummarna helt enkelt.
 
jaja, första försöket till blogg. hoppas ni gillade det :)
 
peace
 
/M

Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2012-09-17 17:51:11

Gogo Bella & Martin, verkar som ni har riktigt kul där! Rörande data tech vet jag inte om ni köpt något ännu men enligt Jonas Lundin så är det viktigaste typ graffekortet (föga förvånande) + att bärbara nästan alltid kommer i paket så sikta på typ att gå in acers hemsida, välj bra graffekort och sortera efter pris.. o de som ligger runt 6-7 kkr är typ alla bra.. ;).

Ni får försöka komma upp på skype någon gång eller så kan vi prata mer!

Allt gott till er båda!
Kramar
/Johan

Svar: Nice, vi ska kopa nya datorer imorgon! Ska bli valdigt skont att slippa sitta pa internetcafet sa fort man ska kolla mailen etc....Skype later som en kanon ide. Vi ligger sex timmar framfor er:)
All the best!
Bella & Martin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela